Helaas zijn steeds meer mensen aangewezen op de hulp van een voedselbank. Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken en Stichting Kringloop Alphen willen die mensen een extra steuntje in de rug geven door samen te gaan werken.

Dirk van Kampen, voorzitter Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken: “Het is logisch dat de eerste aandacht uit gaat naar het bieden van directe voedselhulp aan de armste mensen, maar vlak de impact van bijvoorbeeld een kapot apparaat niet uit. De mensen die aankloppen bij een voedselbank hebben al geen geld voor eten, laat staan voor een nieuwe koelkast. Juist in dit soort gevallen willen wij ook te hulp schieten. Dit heeft organisatorisch nog wel wat haken en ogen en daarom zijn we in gesprek met Stichting Kringloop Alphen. We willen de goederen die bij ons worden aangeleverd, doorzetten naar Stichting Kringloop Alphen, via hen vindt het dan de weg naar onze klanten.”

Maria van Doornik vult aan: “We ondersteunen deze groep nu op individueel niveau, maar waren al een tijd op zoek naar een meer structurele vorm van hulp. Met Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken zijn we druk aan het overleggen hoe we dat precies gaan vormgeven. Door samen te werken kunnen beide organisaties zich richten op datgene waar ze goed in zijn: de voedselbank zorgt voor het eten en wij stellen belangeloos de materiële spullen die je tot de eerste levensbehoeften mag rekenen ter beschikking. Denk hierbij aan een winterjas, een bed, maar ook speelgoed. Zo krijgen de klanten van de voedselbank datgene wat ‘brood’nodig is.”

Meer weten over Stichting Kringloop Alphen? Ga naar www.kringloopalphen.nl.