(2014) – Het vervullen van wensen van kinderen t/m 18 jaar via hetzelfde principe als Make a Wish

(2013) – Kerstcadeaus voor alle kinderen van de voedselbank

+++

JCI Alphen aan den Rijn steunt de Voedselbank omdat ook elke kind het verdient om zijn of haar droom waar te maken. De ‘kleinste’ dromen zijn voor kinderen die verbonden zijn aan de Voedselbank niet haalbaar. JCI Alphen aan den Rijn probeert hen toch uitzicht te geven op het invullen van die droom. De Voedselbank maakt het mogelijk om de gezinnen het leven iets makkelijker te maken. Wij proberen hier ook nog een extraatje aan toe te voegen.  Met elkaar maken we de wereld mooier!

+++

JCI (Junior Chamber International) is een toonaangevende internationale netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar. JCI biedt haar leden ontwikkelkansen en stelt hen zo in staat positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. JCI is gebaseerd op vier pijlers: Business, Community, Training en International. Op elk van deze gebieden kunnen leden zich ontwikkelen. De organisatie heeft geen politieke of religieuze achtergrond. JCI heeft meer dan 170.000 leden in 110 landen.

JCI Nederland is al sinds 1958 actief en heeft circa 2.000 leden verspreid over 100 lokale organisaties (‘Kamers’).

JCI Alphen aan den Rijn (opgericht in 1976) bestaat uit een groep jonge, ondernemende mensen, met verschillende achtergronden en beroepen. Jong is een relatief begrip natuurlijk, maar binnen JCI is iedereen tussen de 21 en 40 jaar. Een andere, ongeschreven regel is dat de samenstelling van een Kamer zo breed mogelijk moet zijn. Diversiteit is immers cruciaal voor het leerproces en het uitwisselen van kennis en ervaring.

JCI Alphen aan den Rijn komt iedere maand bijeen in restaurant Alfred’s Diner. De vergaderingen beginnen om 20.30 uur. Voorafgaand aan de vergadering serveert het restaurant een JCI-menu. Deelname is niet verplicht, maar wel bijzonder gezellig. Dé manier om elkaar snel en goed te leren kennen en weer bij te praten. Ook de maandelijkse borrel is hiervoor een uitgelezen mogelijkheid. Bij de borrel worden ook potentiële leden uitgenodigd om zodoende de Kamer te leren kennen. Kortom JCI biedt een unieke gelegenheid om je eigen grenzen te verkennen en te verleggen. Wat je erin stopt komt er dubbel en dwars uit. Een unieke manier om jezelf verder te ontwikkelen, je netwerk te verbreden en een buitengewoon goede en gezellige tijd te hebben.

Belangrijke pijlers zijn business, community, internationaal, training en fun!

Meer informatie: www.jcialphen.nl

+++