Om alle gezinnen te kunnen voorzien van een gevarieerd voedselpakket, stellen wij deze samen met lang-houdbare producten, versproducten zoals groente, brood, fruit, zuivel en waar mogelijk vlees. Ook verzorgende producten zoals toiletpapier, shampoo, deodorant, tandpasta en doucheschuim worden aan het voedselpakket toegevoegd.

Voor al deze producten zijn wij afhankelijk van bedrijven die producten aan ons ter beschikking stellen. Daarnaast ontvangen wij producten via onze tweewekelijkse inzamelingsacties bij supermarkten en donaties via kerken, scholen en particulieren.

Ook u kunt het werk van de Voedselbank op verschillende manieren ondersteunen.

Steun ons met producten

Dat kan om kleine of grote hoeveelheden gaan, op incidentele of regelmatige basis. De enige voorwaarde die wij stellen is, dat de goederen kwalitatief nog goed zijn en dat de uiterste houdbaarheidsdatum nog niet is verstreken.

Producten waarnaar geen vraag (meer) is, waar teveel voorraad van is, waar de THT datum te dichtbij komt om ze nog in het distributiekanaal af te zetten, of waar de verkeerde verpakking omheen zit bijvoorbeeld. Het mes snijdt vaak aan 2 kanten: de producent bespaart afvoer- en stortingskosten, de ontvangende organisaties en personen worden gigantisch geholpen.

Wij beschikken over een koel- en vriescel en kunnen dus ook vers- en diepvriesproducten opslaan en distribueren. Uiteraard zijn wij ook blij met bijdragen van bedrijven die niet noodgedwongen hun goederen kwijt moeten, maar die geheel vrijwillig ons initiatief willen steunen om iets aan de probleemsituatie van de ontvangers te kunnen doen.

Wij garanderen dat de goederen niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt, maar uitsluitend aan klanten van de Voedselbank ter beschikking worden gesteld!

Steun ons met goederen en diensten

Een organisatie als de onze heeft natuurlijk ook behoefte aan zaken zoals verzekeringen, onderhoud van de transportmiddelen, verpakkingsmateriaal, kantoorartikelen, kopieer- en offsetfaciliteiten, computerbenodigdheden e.d.

Daartegenover biedt de Voedselbank de mogelijkheid aan bedrijven die daar prijs op stellen, om hun naam of logo met een hyperlink naar uw eigen website op de sponsorpagina van onze website op te nemen.

Steun ons met een financiële bijdrage

Uiteraard zijn wij blij met iedere donatie. Ook hiervoor kan als tegenprestatie vermelding op de sponsorpagina worden aangeboden.

Voor meer informatie over donaties zie Financiële bijdrage – eenmalig/periodiek.