Afgelopen week bestond de Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken vijf jaar. 

Startend zonder vervoersmiddelen en zonder voedselproducten, maar wel 55 klanten en zes vrijwilligers. 

In zijn welkomstwoord aan de klanten sprak voorzitter Dirk van Kampen destijds de wens uit dat we als Voedselbank in het midden van de samenleving zouden staan en geen randverschijnsel wilden blijven. Hij sprak ook de wens uit dat onze klanten zich bij ons “thuis” zouden voelen en dat hij hoopte dat de Alphense samenleving de Voedselbank zou omarmen en ondersteunen.

Inmiddels vijf jaar verder kunnen we wel zeggen dat die wens is uitgekomen, gelet op alle donaties die wij mogen ontvangen tijdens inzamelingsacties in supermarkten, maar ook bij kerken en scholen. Het bedrijfsleven laat zich zeker niet onbetuigd met hun donaties met brood, aardappels, kaas, vlees(waren) bij supermarkten, noem maar op. 

Daarnaast ook financiële donaties of reclame op de bus, aangewend voor de exploitatie of de verskas, sponsorgelden voor doelbestedingen als een koelwagen en/of koel- en vriescel, maar ook sponsoring in de zin van drukwerk voor onze acties. 

Inmiddels heeft de voedselbank 190 klanten, die wekelijks een goed gevarieerd voedselpakket komen ophalen.  Die soms al uren van tevoren aanwezig zijn, gezellig kletsend om later op hun gemak koffie te drinken. Over thuisvoelen gesproken.

Zonder onze schare aan vrijwilligers zou dit echter niet mogelijk zijn geweest. Hulde aan hen!

We helpen mensen die het moeilijk hebben en met uw hulp zullen we dat blijven doen. Zo goed en zo lang als we dat kunnen. 

Voor eenieder die ons op welke manier dan ook helpt: Bedankt voor uw hulp.