Hieronder geven wij u enige informatie over een klein aantal hulpverlenende instanties in Alphen aan den Rijn, georganiseerd en gerund door vrijwilligers. Ongetwijfeld is dit (nog) niet volledig, maar wij werken eraan dit verder uit te breiden, zodat mensen die dit nodig hebben, snel hulp kunnen vinden die bij hun situatie past.

Tom in de Buurt / Papierwinkel

Tom in de Buurt bestaat uit een team van vrijwilligers dat op verzoek mensen helpt met het op orde brengen van hun administratie, het invullen van allerlei formulieren, van belasting tot WMO aanvragen en pensioen. Zodat u zelf weer de controle terugkrijgt. Heeft u vragen? U bent welkom op een van onze inloopspreekuren. Deze vindt u in de folder en in het activiteitenoverzicht.

Cursus Leren Beheren

Daarnaast bieden zij de cursus ‘Leren Beheren’. Hierin leert u orde en overzicht te creëren in uw financiën. Deze cursus start als er voldoende aanmeldingen zijn.

Meer informatie

Ga naar een inloopspreekuur. De momenten en locaties vindt u in het activiteitenoverzicht en de folder. Heeft u vragen? Bel dan met Tom in de buurt 088-9004567 of laat de wijkcoach contact met u opnemen via het contactformulier.

×Voor meer informatie over Tom in de buurt / Papierwinkel:

Telefoon: 088 – 900 45 67 | E-mail: info@tomindebuurt.nl | Website: www.tomindebuurt.nl/ik-zoek-hulp/papierwinkel/

Bijstandswinkel

Bij problemen met loon, uitkering of andere financiële zaken kunt u terecht bij de Bijstandswinkel. Zij helpen u zelf of wijzen u de weg naar een andere instantie en doen dit onafhankelijk, discreet en gratis.

×Voor meer informatie over de Bijstandswinkel:

Contact: 0172 – 53 31 79 | E-mail: info@bijstandswinkel.nl | Website: www.bijstandswinkel.nl

Stichting GeldZorg Alphen aan den Rijn e.o.

Dreigt u door diverse oorzaken in de financiële problemen te raken? Om u te helpen om uw financiën weer op orde te brengen, kunt u een beroep doen op deze stichting.

×Voor meer informatie over de Stichting GeldZorg:

Contact: 06 – 39 00 34 08 | E-mail: geldzorgalphen@gmail.com | Website: www.geldzorgalphen.nl

Overige hulpverleners voor klanten van de voedselbank

Andere hulpverleners als hiervoor vermeldt, zijn onder meer maatschappelijk werk, zorgloket gemeente, bureau schuldhulpverlening, GGZ, begeleid wonen en de diaconie van een kerk, enz. Indien u nog geen hulpverlener heeft en u weet niet waar u zich het best kunt vervoegen, dan kunt u contact opnemen met onze cliëntenadministratie. Zij zullen u hierover graag adviseren.