Hieronder geven wij u enige informatie over een klein aantal hulpverlenende instanties in Alphen aan den Rijn, georganiseerd en gerund door vrijwilligers. Ongetwijfeld is dit (nog) niet volledig, maar wij werken eraan dit verder uit te breiden, zodat mensen die dit nodig hebben, snel hulp kunnen vinden die bij hun situatie past.

Helpdesk Geldzaken Gemeente

Bij de Helpdesk Geldzaken van de gemeente kunt u terecht voor het aanvragen of verlengen van het voedselpakket. Ook kunt u samen met de medewerk(st)ers van de Helpdesk kijken of u recht heeft op verschillende (gemeentelijke) regelingen en toeslagen. Om dit mogelijk te maken moet u aaneengesloten bankafschriften van de afgelopen 3 maanden meenemen. U hoeft geen afspraak te maken, maar kunt gewoon op het gemeentehuis binnenlopen op maandag van 13.30 – 16.30 uur en dinsdag t/m vrijdag van 09.00 – 12.30 uur en van 13.30 – 16.30 uur.

×Voor meer informatie over de Helpdesk Geldzaken:

Telefoon: 140172 (vraag naar gemeente Alphen aan den Rijn – daarna naar Helpdesk Geldzaken) |

E-mail: helpdeskgeldzaken@alphenaandenrijn.nl | Website: www.datgeldtvoormij.nl

Bijstandswinkel

Bij problemen met loon, uitkering of andere financiële zaken kunt u terecht bij de Bijstandswinkel. Zij helpen u zelf of wijzen u de weg naar een andere instantie en doen dit onafhankelijk, discreet en gratis.

×Voor meer informatie over de Bijstandswinkel:

Contact: 0172 – 53 31 79 | E-mail: info@bijstandswinkel.nl | Website: www.bijstandswinkel.nl

Stichting GeldZorg Alphen aan den Rijn e.o.

Dreigt u door diverse oorzaken in de financiële problemen te raken? Om u te helpen om uw financiën weer op orde te brengen, kunt u een beroep doen op deze stichting.

×Voor meer informatie over de Stichting GeldZorg:

Contact: 06 – 39 00 34 08 | E-mail: geldzorgalphen@gmail.com | Website: www.geldzorgalphen.nl

Overige hulpverleners voor klanten van de voedselbank

Andere hulpverleners als hiervoor vermeldt, zijn onder meer Kwadraad, schuldhulpverleners, Tom in de Buurt, GGZ, de Binnenvest, diaconie van een kerk, enz. Indien u nog geen hulpverlener heeft en u weet niet waar u zich het best kunt vervoegen, dan kunt u contact opnemen met onze cliëntenadministratie. Zij zullen u hierover graag adviseren.